У Польщі безпритульних вакцинують від коронавірусу

Дата: 21 Червня 2021
A+ A- Підписатися

У Польщі розпочалося щеплення безпритульних проти COVID-19 однодозовою вакциною фірми “Johnson & Johnson”.

Про це повідомляє Польське радіо.

Мобільний пункт щеплення проти коронавірусу для безпритульних

Вакцинування відбувається на добровільній основі, але закликаємо усіх бажаючих прийти і зробити щеплення проти COVID-19. У нашому місті та інших польських містах почалися акції вакцинації людей, котрі не мають постійного місця проживання ані медичного страхування. Ми заохочуємо людей, котрі перебувають у притулках, прийти і вакцинуватися. Натомість є велика група людей, котрі не ночують у притулках, і нам дуже важливо, щоби інформація про можливість вакцинації дійшла до них теж“, – розповів директор лудзького відділу Карітас, священник Анджей Партика.

Лудзь став одним із перших польських міст, в яких почалася акція щеплення безпритульних. Лудзька міська рада організувала мобільний пункт щеплень для вакцинування безхатьків. Проти коронавірусу там також можуть щепитися і люди, котрі не мають документів, що підтверджують особу.

За даними МОЗ Польщі, близько 60% населення країни мають антитіла до COVID-19.

Влада Польщі оголосила про послаблення карантинних обмежень, які запровадили для боротьби з пандемією коронавірусу. З 6 червня максимальну кількість людей під час масових святкувань дозволять збільшити з 50 до 150.

Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” заявила відновлення рейсів з Києва до столиці Польщі Варшави з 18 червня.

Нагадаємо що, у травні в Україні відкрили три великі центри вакцинації: у Києві на базі Міжнародного виставкового центру, Львові на базі стадіону “Арена Львів” та в Одесі на базі Національного університету “Одеська юридична академія”. Центри працюють у вихідні, там вакцинують тих, хто записався через “Дію”.

Крім того, у перші вихідні червня запрацював центр масової вакцинації в Тернополі. Центр відкрили на базі комунального підприємства Тернопільської міської ради “Центр дозвілля і молодіжних ініціатив імені Довженка”. Він так само працюватиме лише у вихідні, вакцину отримуватимуть громадяни, які зареєструвались у застосунку “Дія”.

Національний план вакцинації від COVID-19 передбачає, що всіх українців прищеплять державним коштом. Цей план складається з пʼяти етапів. На останньому вакцинують усіх, хто не потрапляє до груп ризику.

Фотографія обкладинки: PAP/Roman Zawistowski

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter