У вихідні на Київщині запрацюють ще два центри масової вакцинації проти коронавірусу

Дата: 09 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Найближчими вихідними у Київській області розпочнуть роботу два центри масової вакцинації населення.

Про це повідомляє Київська облдержадміністрація на своїй фейсбук-сторінці.

Центри масової вакцинації, які працюватимуть у вихідні, розташовані в Броварах і Білій Церкві.

За повідомленням ОДА, там зможуть отримати щеплення громадяни, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 у застосунку чи через сайт “Дія” або контакт-центр Міністерства охорони здоров’я.

“Щеплення відбуватиметься тільки для тих людей, кого на вакцинацію попередньо запросили телефонним дзвінком. Пріоритет надаватиметься людям похилого віку”, – наголосили в ОДА.

Вакцинація в таких центрах відбуватиметься з дотриманням усіх санітарних та протиепідемічних вимог, обіцяють в обладміністрації. В них передбачено місця для внесення даних, проведення щеплення та очікування після нього.

Як відомо, у травні в Україні відкрили три великі центри вакцинації: у Києві на базі Міжнародного виставкового центру, Львові на базі стадіону “Арена Львів” та в Одесі на базі Національного університету “Одеська юридична академія”. Центри працюють у вихідні, там вакцинують тих, хто записався через “Дію”.

Крім того, у перші вихідні червня запрацював центр масової вакцинації в Тернополі. Центр відкрили на базі комунального підприємства Тернопільської міської ради “Центр дозвілля і молодіжних ініціатив імені Довженка”. Він так само працюватиме лише у вихідні, вакцину отримуватимуть громадяни, які зареєструвались у застосунку “Дія”.

Національний план вакцинації від COVID-19 передбачає, що всіх українців прищеплять державним коштом. Цей план складається з пʼяти етапів. На останньому вакцинують усіх, хто не потрапляє до груп ризику.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter