У поліції Маріуполя викрили двох зрадників

Дата: 10 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Слідчі розпочали кримінальні провадження щодо державної зради стосовно декількох працівників поліції у Маріуполі.

Про це повідомили у ДБР. 

Маріуполь. Фото: фейсбук-сторінка Evgeniy Maloletka

У ДБР не розповіли деталей проваджень, лише сказали, що викриті правоохоронці “вчинили державну зраду в умовах воєнного стану та перейшли на бік ворога”

Також серед посадовців викривають тих, хто активно підтримує та пропагує російську агресію, зокрема, у Краматорську затримали одного з таких. Загалом ДБР розслідує 38 проваджень щодо допомоги агресору українськими посадовцями та правоохоронцями.

Подібні дії фіксують й на тимчасово захоплених Росією територіях. 

Водночас у ДБР наголосили, що слідчі фіксують лише поодинокі випадки переходу правоохоронців на бік окупаційної російської влади, а переважна більшість не зраджує народові України та продовжує героїчно боронити Батьківщину.

“Всі зрадники будуть затримані й понесуть сувору відповідальність перед законом”, – пообіцяли у відомстві. 

Ще наприкінці лютого у місті Куп’янськ на Харківщині про підозру у держзраді повідомили очільнику міста Геннадію Мацегору. У 2020 його обрали мером від партії “Опозиційна платформа – За життя”. 27 лютого він домовився з російськими окупантами про передання влади, а разом з ним на перемовинах, за його словами, була присутня начальниця поліції міста Наталія Шевченко. Мацегору разом з керівниками силових відомств міста затримали. 

Жителі Куп’янське не погодились з тимчасовою російською окупацією та виходять на акції протесту проти загарбників. Остання така відбулась у місті 8 березня. Містяни, переважно жінки, зібралися біля будівлі міської ради та скандували “Куп’янськ — це Україна”, “Свободу українському народу”, “Миру українській землі” та “Українські матері проти війни”.

Мацегора не єдиний посадовець на Харківщині, якому закидають державну зраду внаслідок співпраці з окупантами. Так, за словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, за таким самим звинуваченням затримали мера міста Південного Олександра Брюханова, його заступника, а також керівника місцевого районного відділу поліції та дільничного інспектора.

Нагадаємо, що 9 березня президент Володимир Зеленський підписав закон щодо посилення відповідальності за держзраду. Зрадникам країни тепер загрожує від 15 років до довічного. 

Фотографія обкладинки: ДБР 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter