У Куп’янську, який мер здав російським окупантам, жителі провели мітинг на підтримку України

Дата: 01 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У місті Куп’янськ на Харківщині, який через дії очільника міста перейшов під контроль російських окупантів, місцеві мешканці влаштували мітинг за Україну.

Про це повідомляє “Українська правда”. 

Люди вийшли з українськими прапорами та вигукували “Буде все Україна!”. Вони також натовпом кинулися на автомобіль, у якому, за попередніми даними, їхали російські окупанти.

Люди також стоять перед російськими військовими і їхньою технікою та скандують російською “Йдіть геть!”. На відео видно, що окупанти використали для розгону мітингу сльозогінний газ.

27 лютого, мер міста Геннадій Мацегора, якого у 2020-му обрали від партії “Опозиційна платформа – За життя”, домовився з російськими окупантами про передання влади в місті. Разом з ним на перемовинах, за його словами, була присутня начальниця поліції міста Наталія Шевченко.

Йому повідомили про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України з боку особи, яка є представником влади, та в державній зраді.

Мацегора не єдиний посадовець на Харківщині, якому закидають державну зраду внаслідок співпраці з окупантами. Так, за словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, за таким самим звинуваченням затримали мера міста Південного Олександра Брюханова, його заступника, а також керівника місцевого районного відділу поліції та дільничного інспектора.

Нагадаємо, що 28 лютого в Бердянську, який тимчасово захопили російські військові, жителі вийшли на мирний мітинг та вимагають від окупантів забратися геть. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter