У податковій за передання секретних даних бойовикам “ДНР” затримали підполковника

Дата: 22 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

У Києві правоохоронці затримали підполковника податкової міліції Головного оперативного управління ДФС України, який передавав секретні дані бойовикам “ДНР”.

Про це повідомили в ДБР. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Посадовець протягом тривалого часу копіював та передавав бойовикам інформацію, яка оброблюється в автоматизованих системах ДФС України, зокрема відомості про особовий склад органів держбезпеки та розвідувальних органів, їхню податкову звітність, вибірку з митної бази стосовно зовнішньоекономічних операцій держпідприємств оборонного замовлення щодо сум контрактів, перелік експортованих товарів та кінцевих отримувачів.

В Офісі генерального прокурора зазначили, що до протиправної діяльності податківець залучив свою дружину, яка проживає на непідконтрольній Україні території та працює в структурі так званого Міністерства доходів і зборів “ДНР”.

Фото: Офіс генерального прокурора

Чоловіку повідомили про підозру за трьома статтями, а саме “Сприяння діяльності терористичної організації”, “Несанкціоноване копіювання інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинене особою, яка має право доступу до неї, що призвело до її витоку, вчиненому повторно”, а також “Замах на розголошення державної таємниці”.

Наразі підполковнику мають обрати запобіжний захід та відсторонити від посади.

Нагадаємо, що минулого року правоохоронці затримали майора СБУ, який продавав державні таємниці російським спецслужбам.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter