У Південній Кореї скасували “правило білої білизни” для дівчаток

Дата: 25 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

У столиці Південної Кореї Сеулі скасували правило, згідно з яким керівництво шкіл могло змушувати учениць одягати лише білу та просту спідню білизну: школярки скаржилися, що це негативно впливає на їхній психологічний стан.

Про це пише агентство JoongAng Daily.

Джерело: REUTERS

Як повідомив член міської ради Сеула Мун Чан Гіль, у 31 зі 129 столичних середніх шкіл існували такі правила щодо учениць. Також тут контролювали колір, візерунок і прозорість спідньої їхньої білизни.

У деяких школах було заборонено мереживну білизну, а блузки мали бути достатньої довжини, щоб під час підняття рук не демонстрували білизну.

За порушення учениць карали штрафними балами. Деякі з них скаржилися, що вчителям-чоловікам дозволяють оглядати їх, щоб перевірити, чи вони вдягнули “правильну” білизну, – це ображало дівчат.

За повідомленнями ЗМІ, шість сеульських шкіл погодилися зробити це добровільно, а 25 будуть зобов’язані скасувати такі правила до кінця поточного року.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Індонезії після тривалої критики правозахисників скасували перевірку на незайманість для жінок, яку раніше проводили в процесі прийняття на службу в армії.

Під час так званого “тесту двома пальцями”, раніше  обов’язкової частини медогляду, лікар вставляв два пальці в піхву жінки, щоб перевірити, чи ціла дівоча пліва. Якщо жінка не була незайманою, її до армії не брали.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter