У Південній Кореї презентували фотовиставку про війну в Україні

Дата: 22 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Протягом 14–16 вересня у Південній Кореї проходив щорічний Міжнародний форум з питань миру та процвітання, де презентували фотовиставку про війну в Україні.

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики.

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики

Так, у рамках цієї події відбулась презентація фотовиставки “Київ: репортаж одного дня. 8 березня 2022 року”. 44 світлини були зроблені в столиці України впродовж 13-ї доби російсько-української війни.

Фотографії показують реалії європейського мегаполіса, що переживає ворожі атаки: перегороджені барикадами та блокпостами вулиці, постаті українських воїнів, зруйновані оселі, переповнений вокзал. 

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики

“Презентація виставки на форумі стала знаком особливої підтримки України в умовах російської агресії. Світлини фіксують факти й емоції повномасштабної війни”, – зазначили в Мінкульті.

Виставку відвідали Надзвичайний та Повноважний посол України в Республіці Корея Дмитро Пономаренко, представники уряду автономної провінції Чеджу, керівники центрів миру. Серед них були й українці, які мешкають у Південній Кореї.

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики

Нагадаємо, що 2 липня перед посольством Росії в Гаазі провели артперформанс “Україна. Після вторгнення”, під час якого представили кілька фотографій наслідків російського вторгнення.

У ній взяли участь свідки російських злочинів Олена Шевченко, сестра зниклої в Гостомелі Людмили та її чоловіка Ігоря, та Альона Лапчук, дружина закатованого до смерті Віталія Лапчука. Разом із правозахисниками з Медійної ініціативи за права людини вони вирушили у двотижневу поїздку до Відня та Гааги, щоб особисто розповідати історії своїх рідних.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter