Біля російського посольства в Гаазі проведуть акцію, щоб нагадати про скоєні росіянами в Україні воєнні злочини

Дата: 01 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Перед посольством Росії в Гаазі проведуть артперформанс “Україна. Після вторгнення”, під час якого представлять кілька фотографій наслідків російського вторгнення. 

Про це повідомили організатори акції. 

Будівля російського посольства в Гаазі. Фото: фейсбук-сторінка Tetiana Katrychenko

Акція відбудеться 2 липня, й у ній візьмуть участь свідки російських злочинів Олена Шевченко, сестра зниклої в Гостомелі Людмили та її чоловіка Ігоря, та Альона Лапчук, дружина закатованого до смерті Віталія Лапчука. Разом із правозахисниками з Медійної ініціативи за права людини вони вирушили у двотижневу поїздку до Відня та Гааги, щоб особисто розповідати історії своїх рідних.

Наприкінці червня виставка “Україна. Після вторгнення” відкрилася в австрійському Відні.

Вона об’єднала 25 світлин десяти українських фотографів, серед яких відомі репортери, що співпрацюють зі світовими інформаційними агенціями, а також фотографи, які у своїх населених пунктах стали свідками воєнних злочинів.

Виставка у Відні. Фото: Медійна ініціатива за права людини
Фото: Медійна ініціатива за права людини

За допомогою цих фоторобіт організатори показують мапу руйнувань України, деякі точки на якій російська армія обстрілює безперервно від початку повномасштабного вторгнення. Усі фотографії виставки протягом липня можна побачити в галереях Гааги.

Біля посольства Росії в Гаазі вже проходить безстрокова акція, організована місцевими мешканцями. Вони розгорнули 20-метровий український прапор та повісили листівки з побажаннями на паркан установи. 

Нагадаємо, що провідні правники світу довели в спеціальному звіті, що Росія вчиняє геноцид щодо українців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter