У Південній Кореї чоловік побив продавчиню в магазині, бо подумав, що вона феміністка

Дата: 07 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У Південній Кореї заарештували чоловіка, який пізно вночі напав на працівницю цілодобового магазину, оскільки подумав, що вона феміністка. На відео з камер спостереження видно, що нападник бив жінку руками та ногами. 

Про це повідомляє ВВС. 

Фото: Medium

Інцидент трапився в місті Джиньу. Вночі до місцевого магазину зайшов молодий чоловік і побив продавчиню, внаслідок чого вона отримала серйозну травму вуха. 

Також він напав на іншого відвідувача магазину, який намагався захистити жінку. Той дістав переломи плеча й подряпини на обличчі через удар стільцем. Напад тривав, допоки не приїхала поліція.

За даними правоохоронців, чоловік напав на жінку через те, що вона мала коротке волосся, тож він припустив, що вона феміністка.

“Я шовініст і вважаю, що феміністки заслуговують на те, щоб на них нападали”, – сказав він.

Влада повідомила, що затриманий був у нетверезому стані й раніше йому діагностували шизофренію. Водночас сам чоловік заперечує деякі звинувачення, стверджуючи, що був пʼяний і не памʼятає інциденту.

Серед економічно розвинених країн Південну Корею часто називають однією з найгірших країн для жінок, що працюють.

Останніми роками антифеміністичні настрої в країні поширилися, особливо серед молодих чоловіків, які вважають, що також страждають від дискримінації, та називають фемінізм “чоловіконенависництвом”.

Жінки з коротким волоссям і раніше ставали обʼєктами нападів у Південній Кореї, оскільки там таку зачіску часто асоціюють з фемінізмом. У 2021 році в межах кампанії солідарності жінки демонстрували свої короткі зачіски на захист олімпійської лучниці, яка виграла кілька золотих медалей на Іграх у Токіо, але отримала шквал образ в інтернеті через те, що мала коротке волосся.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року президент Південної Кореї пропонував ліквідувати міністерство гендерної рівності. Він вважав, що це допоможе захистити права жінок. Деякі депутати висловилися проти такого рішення і наголосили, що такий крок порушить зобов’язання країни щодо гендерної рівності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter