У Південній Кореї хочуть ліквідувати Міністерство гендерної рівності, це вплине на захист прав жінок у країні

Дата: 09 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Президент Південній Кореї пропонує ліквідувати Міністерство гендерної рівності. Він вважає, що це допоможе захистити права жінок. Деякі депутати вже висловилися проти такого рішення, вони вважають, що такий крок порушить зобов’язання країни щодо гендерної рівності.

Про це повідомляє The Guardian.

Фото з відкритих джерел

Ліквідація Міністерства гендерної рівності – це посилення захисту жінок, сімей, дітей і соціально слабких“, – зазначив президент Юн Сок Йоль.

Він звинуватив чиновників міністерства в ставленні до чоловіків як до “потенційних секс-злочинців” та пообіцяв запровадити жорсткіші покарання за неправдиві заяви про сексуальне насильство.

Депутати від Демократичної партії висловилися проти ліквідації міністерства та заявили, що такий крок порушить зобов’язання Південної Кореї щодо гендерної рівності.

Очевидно, що урядові програми, пов’язані з сім’єю, молоддю й гендерною рівністю, якими опікується Міністерство гендерної рівності, будуть скорочені. Настав час посилити роль і функції міністерства, а не послабити їх“, – йдеться в заяві.

Видання “Korea Times” звинуватило президента та консервативну партію “Сила народу” у “використанні гендерного розриву заради політичної вигоди“. У виданні зазначили, що рішення про ліквідацію міністерства “йде всупереч глобальній тенденції захисту прав і можливостей жінок.

Наразі Південна Корея має найвищий гендерний розрив у заробітній платі серед країн ОЕСР: жінкам у середньому платять на третину менше, ніж їхнім колегам-чоловікам. Також жінки в Південній Кореї мало представлені в залах засідань і національній асамблеї.

У звіті Всесвітнього економічного форуму 2022 року про глобальний гендерний розрив Південна Корея посідає 99-те місце серед 146 країн за індексом, який вивчає роботу, освіту, охорону здоров’я й політичне представництво.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter