У передмісті Санкт-Петербурга російські активісти провели акцію на підтримку кримських татар

Дата: 20 Червня 2021
A+ A- Підписатися

У передмісті Санкт-Петербурга активісти ініціативи “Стратегія-18” провели акцію на підтримку кримських татар. Учасники закликали припинити репресії проти кримських татар та їх депортацію до російських в’язниць.

 Про це один з активістів “Стратегії-18” Влад Шипіцин повідомив у фейсбуці

Влад Шипіцин

Сьогодні, 18 червня 2021 р. прихильники Мирного Опору СПб провели в Муріно чергові пікети Стратегії-18 в підтримку кримських татар. Ми закликали припинити репресії проти кримських татар в Криму, їх депортацію до російських в’язниць, розповіли про долю деяких політв’язнів кримських татар, засуджених до неймовірних по тривалості термінів ув’язнення за сфабрикованими кримінальними справами“, – написав Шипіцин.      

Він також уточнив, що цього разу поліція не перешкоджала проведенню пікетів “Стратегії-18”.      

Сьогодні я не повинна була виходити в пікет, через життєві обставини, але в останній момент зрозуміла, що не можу промовчати і ось вирішила вийти хоча б на пів години. Мене дуже вразила історія Теймура Абдуллаєва і я вирішила його підтримати“,– написала ще одна  активістка Глорія Мендес.

Пікет Мендес проходив в іншому петербурзькому передмісті Пушкіні.

Петербурзькі активісти ще понад чотири роки тому об’єдналися в безстрокову акцію під назвою “Стратегія-18” у пам’ять про день депортації кримських татар 18 травня 1944 року. Щомісяця 18 числа небайдужі громадяни виходять на вулиці міста з метою розповісти про ситуацію в окупованому Криму, поінформувати російське суспільство про факти порушення прав і свобод людини.

Раніше активісти виходили на пікетування на Невський проспект. Але там акції швидко закінчувалися через протидію поліції.

Нагадаємо, що, згідно з даними українських правозахисних організацій, усього у в’язницях Росії та тимчасово окупованого Криму наразі незаконно утримують щонайменше 103 людей. 76 із цього списку – кримські татари. 48 політв’язнів уже дістали вироки в кримінальних справах.

Фотографія обкладинки: Vlad Shipitcyn

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter