У ВР 6 жовтня проведуть парламентські слухання з безпеки журналістів

Дата: 18 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Верховна Рада проголосувала за призначення на 6 листопада парламентських слухань “Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення”. 

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко

Нарешті!!!!!!!Парламентські слухання з безпеки журналістів в Україні призначені!!!! Пройдуть 6 листопада, бо 2…

Gepostet von Sergiy Tomilenko am Mittwoch, 18. September 2019

Таке рішення підтримали 335 депутатів. 

“Національна спілка журналістів України вимагала призначити такі слухання більше двох років! Перший лист ми відправили до Комітету з питань свободи слова 20 липня 2017 року, у день першої річниці по вбивству Павла Шеремета”, – розповів Томіленко. 

Голова НСЖУ назвав рішення про призначення слухань перемогою всіх українських журналістів. 

“Звичайно, ці слухання автоматично не означають, що журналістам в Україні стане працювати безпечніше. Але найвищий у країні майданчик – парламент, участь керівництва країни, керівників силових відомств, міжнародних експертів високого рівня сприятимуть відвертій дискусії про обов’язок держави зупинити хвилю фізичної агресії щодо журналістів в Україні”, – написав він. 

Як відомо, нещодавно при Офісі президента створили Раду з питань свободи слова, яка працюватиме над питаннями безпеки журналістів, соціальним захистом працівників медіа, захистом професійних стандартів та іншими питаннями. 

Нагадаємо, у липні експерти Інституту масової інформації зафіксували 25 випадків порушення свободи слова в Україні, з яких 19 стосувалися фізичної агресії щодо журналістів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter