У Пакистані студента засудили до смертної кари через повідомлення у WhatsApp

Дата: 09 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Суд провінції Пенджаб у Пакистані засудив 22-річного студента до смертної кари за звинуваченням у богохульстві через повідомлення у WhatsApp. 

Про це пише BBC.

Фото з відкритих джерел

У постанові суду міста Гуджранвала йдеться, що хлопець поділився “блюзнірськими” фотографіями та відео з наміром “образити релігійні почуття мусульман“. Також у документі зазначається, що підсудний займався підготовкою фотографій і відео, які містили принизливі слова про пророка Мухаммеда та його дружин.

Як зазначає видання, за цією ж справою до довічного увʼязнення засудили 17-річного хлопця, який поширював ці матеріали. Обидва свою провину заперечують.

У 2022 році скаргу подав відділ боротьби з кіберзлочинністю Федерального агентства розслідувань Пакистану (FIA). Позивач стверджував, що отримав відео та фотографії з трьох різних номерів мобільних телефонів.

У FIA заявили, що перевірили телефон позивача та встановили, що йому було відправлено “непристойні матеріали”.

Адвокати підсудних кажуть, що справа сфабрикована. Батько засудженого до смертної кари подаватиме апеляцію на вирок у Вищий суд Лахору.

Богохульство в Пакистані карається смертю. Деяких людей піддають самосуду ще до того, як їхні справи потрапили до суду. Уперше закони проти богохульства ухвалили британські правителі Індії, а в 1980-х роках їх розширили за військового уряду Пакистану.

Нагадаємо, у листопаді минулого року у Пакистані вбили 18-річну дівчину через те, що її фото з’явилося в соцмережах.

Раніше ZMINA повідомляла, що у січні 2022 року в Пакистані суд засудив до страти жінку за те, що вона нібито поширювала образливі зображення пророка Мухаммеда в месенджері. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter