В окупованій Євпаторії росіяни збираються продати авіаційний ремонтний завод

Дата: 09 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованій Євпаторії в Криму російська адміністрація виставила на продаж 100% акцій Державного підприємства “Євпаторійський авіаційний ремонтний завод”. 

Про це розповіли в “Укроборонпромі”. 

Протичовновий літак-амфібія Бе-12 морської авіації Чорноморського флоту РФ під час ремонту на захопленому Євпаторійському авіаремонтному заводі. Фото: BlackSeaNews

Завод збудували ще 1939 року й відтоді він виконує роль авіаремонтної майстерні.

На його базі нині можна проводити капітальний ремонт Су-25, Ан-26, Ан-32 і низки інших літаків.

Підприємство входить до складу “Укроборонпрому”, а тому навіть після окупації у 2014-му росіяни не отримали жодних законних прав на нього.

“Ці дії (виставлення на продаж. – Ред.) є черговим проявом агресії проти територіальної цілісності та суверенітету України, а результати так званого аукціону вважатимуться недійсними… Тимчасова окупація Російською Федерацією територій України є незаконною і не створює для держави-агресора жодних територіальних прав”, – нагадали в концерні. 

Літак Бе-12 морської авіації Чорноморського флоту РФ на захопленому Євпаторійському авіаремонтному заводі. Фото: BlackSeaNews

В “Укроборонпромі”, не вдаючись у деталі, сказали, що “це вже третя спроба загарбників продати те, що їм не належить”. 

Відомо, що під час окупації Криму росіяни заволоділи 13 українськими підприємствами, що входили до складу “Укроборонпрому”.

Декілька років тому моніторингова група Інституту чорноморських стратегічних досліджень та BlackSeaNews зафіксували майже шість десятків російських підприємств, що працюють із захопленими підприємствами “Укроборонпрому”, а загалом дізналися про 149 тих, які співпрацюють із кримськими заводами у військовому виробництві. 

Нагадаємо, що російське майно в Україні можна конфіскувати, націоналізувати або накласти на нього санкції. Фахівці кажуть, що досі лише незначну частину активів, які належать громадянам Росії чи Білорусі, спіткала така доля. 

До прикладу, торік суд арештував готелі та ТЦ у Києві, Львові та Одесі, якими фактично володіли громадяни РФ. Йдеться про:

  • Олександра Бабакова – депутата та заступника голови Держдуми РФ;
  • Михайла Воєводіна – згідно з даними слідства, так званого злодія в законі на прізвисько Міша Лужнецький
  • Євгена Гінера – президента московського футбольного клубу ЦСКА.

Бабакову в Україні вже загрожує довічне.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter