В Офісі президента обіцяють обмін до 12 квітня

Дата: 09 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Члени Тристоронньої контактної групи домовилися про взаємне звільнення утримуваних осіб до Великодня.

Про це повідомили в Офісі президента України. 

Засідання групи проводили 8 квітня у форматі відеоконференції. Під час засідання керівник Офісу президента Андрій Єрмак підкреслив важливість повного, всеосяжного та безстрокового дотримання режиму припинення вогню на сталій основі.

“Я вдячний, що була підтримана наша пропозиція працювати, орієнтуючись на результат і в більш інтенсивному режимі, зокрема в підгрупах, та обговорювати всі питання, щоб якнайшвидше досягти домовленостей. Україна прагне підвищити результативність засідань Тристоронньої контактної групи. Ми хочемо більш вагомих рішень, які допоможуть вирішити безпекові та гуманітарні проблеми на Донбасі”, – сказав він. 

Під час відеоконференції сторони досягнули домовленостей і щодо списків для взаємного звільнення утримуваних осіб. Також обговорили питання гуманітарного розмінування територій і продовжили переговори щодо визначення наступних ділянок розведення сил та засобів на Донбасі. У підсумку сторони мають надати ОБСЄ список об’єктів для розмінування та гарантувати безпеку на всіх ділянках.

Як відомо, за даними колишньої Омбудсманки Валерії Лутковської, досі на Донбасі в підвалах бойовиків залишаються близько 300 людей. Нещодавно проросійські бойовики з так званих “Л/ДНР” озвучили список осіб, яких готують на обмін.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter