У Новій Зеландії жінки зможуть перервати вагітність за допомогою телефонної консультації

Дата: 28 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У Новій Зеландії жінки зможуть зробити аборт, зателефонувавши на національну гарячу лінію, яка працюватиме цілодобово. Послуга можлива у перші 2,5 місяці вагітності.

Про це повідомляє The Guardian.

Джерело: Getty Images/iStockphoto

З наступного тижня в країні розгорнуть останню стадію телемедичних послуг з аборту за допомогою національної гарячої лінії. Тут жінки зможуть отримати консультацію від лікарів щодо раннього медикаментозного аборту, а потім ліки, які доставить кур’єр.

Процедура передбачає прийом двох таблеток і можлива лише в перші 10 тижнів вагітності. Жінок, у яких термін вагітності перевищує 10 тижнів або які мають певні захворювання, направлятимуть на особистий прийом.

“Розширення телемедицини щодо абортів на національному рівні допоможе забезпечити кожній жінці доступ до послуг з переривання вагітності, незалежно від того, де вони живуть”, – заявили в Міністерстві охорони здоров’я Нової Зеландії.

Нова Зеландія є однією з небагатьох країн, де можна зробити аборт за гарячою лінією. Подібну послугу під час пандемії запровадили Англія, Шотландія, Уельс і Колумбія. Країни Великої Британії цього року проголосували за те, щоб ця послуга існувала на постійній основі.

Нагадаємо, на початку вересня парламент Сан-Марино проголосував за легалізацію абортів у країні. Рішення ухвалили після референдуму у вересні 2021 року, на якому жителі малої держави більшістю голосів проголосували за легалізацію абортів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter