У Новій Каховці колаборантка стала “завідувачкою” дитсадка та схилила на бік росіян частину колег

Дата: 23 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися
У Новій Каховці на тимчасово окупованій Херсонщині місцева колаборантка добровільно стала “завідувачкою” дитсадка та схилила на бік росіян  частину колективу. Заклад працює за стандартами російської освіти.
 
Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.
 
Фото з відкритих джерел

“У колабораційній діяльності викрито жительку Каховського району. Жінка перейшла на бік ворога та добровільно обійняла посаду “завідувачки дошкільного навчального закладу” у місті Нова Каховка. Зрадниця схилила до співпраці частину колективу садочка, а сам заклад працює відповідно до стандартів дошкільної освіти РФ”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляють у поліції, викрито й інших колаборантів. Зокрема, жителя Херсона, який співпрацює з окупантами, агітував жителів міста щодо вступу громади до складу РФ та увійшов до складу т. зв. “виборчої комісії” на псевдореферендумі.

Ще один житель Херсона перейшов на бік ворога, підтримує окупацію та надає інформаційну підтримку країні-агресору. Чоловік є адміністратором проросійських каналів, на яких поширює власні дописи та відеоматеріали з російською пропагандою, публічно виправдовує збройну агресію РФ проти України та підтримує дії окупаційної влади.

Задокументовано також злочинну діяльність громадянина РФ, який в Херсоні через пропагандистський телеканал розповсюджує неправдиву інформацію, яка виправдовує злочини країни-агресора.

Загалом за минулу добу, 21 жовтня, поліція відкрила 42 кримінальні провадження за фактами воєнних злочинів, вчинених військовими РФ на Херсонщині.

Нагадаємо, українські правоохоронці оголосили підозру у колабораціонізмі так званому “ректору” Херсонської державної морської академії. Йому може загрожувати до 12 років за ґратами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter