Так званому “ректору” Херсонської державної морської академії оголосили підозру у колабораціонізмі

Дата: 15 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Українські правоохоронці оголосили підозру у колабораціонізмі так званому “ректору” Херсонської державної морської академії. Йому може загрожувати до 12 років за ґратами.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Джерело: Офіс генерального прокурора

“У червні 2022 року професор кафедри Херсонської Державної морської академії погодився на співпрацю з ворогом та обійняв посаду так званого ректора захопленого окупантами вишу”, – йдеться у повідомленні.

Зрадник провів інвентаризацію майна ХДМА та організував освітній процес за російськими стандартами освіти із застосуванням мови окупантів як офіційної.

Представники прокуратури заочно повідомили про підозру громадянину України за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1) та пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Санкція статті за пособництво росіянам передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, наприкінці вересня СБУ задокументувала злочинну діяльність двох керівників тимчасово окупованого Криму. У результаті слідчих дій правоохоронці повідомили про підозру так званим міністру внутрішньої політики, інформації та зв’язку, а також міністру сільського господарства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter