У німецькому Потсдамі невідомі розмалювали колишню будівлю парламенту символами Z та кольорами прапора РФ

Дата: 20 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Минулого тижня невідомі розмалювали кольорами російського прапора та літерами Z, що символізує підтримку РФ, вежу колишньої будівлі парламенту в німецькому Потсдамі, який неформально називають “Кремлем”. 

Про це повідомляє видання “Bild”.

Фото: Paul Zinken / DPA

Так, намальований російський прапор виднівся на даху старої будівлі щонайменше з другої половини четверга. У суботу медіа помітили, що там є також намальований триколор і літери Z на цегляній кладці. 

У Західному управлінні поліції Німеччини повідомили, що розслідують звинувачення в незаконному проникненні та пошкодженні майна. Власника будівлі зобов’язали прибрати символіку.

Як пише Bild, влітку 2022 року над напівзруйнованою будівлею вже майорів російський прапор. За свідченнями поліції, на місці, де до 2013 року засідав парламент землі Потсдам, часто відбуваються акти вандалізму.

Відомо, що за часів Німецької демократичної республіки в будівлі розташовувалося окружне та районне керівництво Соціалістичної єдиної партії, через що її прозвали “Кремлем”.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року Окружний суд Гамбурга засудив 62-річного чоловіка до штрафу 80 денних ставок у розмірі 50 євро за наліпку символу Z на задньому склі його автомобіля. Суд визнав водія винним у потуранні кримінальним злочинам.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter