У німецькому місті Шверін відкрили фотовиставку про російську облогу Чернігова

Дата: 31 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У німецькому місті Шверін відкрили фотовиставку “Репортаж з блокадного Чернігова”, вона триватиме до кінця жовтня. Тут представлені світлини журналіста й фотографа Владислава Савенка та фотографа Валентина Бобиря, які хронологічно документують наслідки війни.

Про це повідомили в Інституті масової інформації. 

Джерело: ІМІ. Фото: ото Оксани Шурлі

На знімках видно зруйновані будинки, школи, спортивні споруди, заклади культури та адміністративні будівлі. Своїми роботами чернігівські фотографи хочуть привернути увагу до страждань в Україні та повернути війну в суспільство.

“Ці зображення змушують нас не заплющувати очі, а активно працювати в ім’я справедливості та миру. Користуючись нагодою, хочу подякувати фотографам, які ризикували життям у найскладніших умовах, щоб сфотографувати ці моменти для нащадків. Без їхньої сміливості ці історії могли б бути втрачені назавжди”, – зазначила на своїй фейсбук-сторінці співорганізаторка виставки Оксана Шурлі.

Фотографії чернігівських журналіста та фотографа документують не лише руйнування, а й мужність та гідність громадян, які вважали за краще залишитися та захищати свою батьківщину.

Відвідати фотовиставку можна безплатно.

“Мені дуже приємно, що виставка з вражаючими роботами чернігівських художників Владислава Савенка та Валентина Бобиря тепер демонструється і у Шверіні. Виставка є важливим імпульсом для партнерства між Чернігівською областю та федеральною землею Мекленбург – Передня Померанія”, – зазначив у коментарі ІМІ організатор виставки Герхард Блей.

В ІМІ додали, що па початку 2024 року Чернігівська обласна військова адміністрація підписала Спільну декларацію про наміри співробітництва між адміністрацією та урядом Федеральної землі Мекленбург – Передня Померанія (Німеччина).

З бюджету Федеральної землі планують виділити 250 тисяч євро для облаштування укриттів у школах Чернігівщини. Також буде організована технічна підтримка для навчальних закладів.

Нагадаємо, 30 серпня у Міжнародний день зниклих безвісти, Національна спілка журналістів та Міжнародна комісія з питань зниклих безвісті (МКЗБ) презентували унікальну фотовиставку “Об’єднані серця сімей зниклих безвісти та полонених”. Головна мета експозиції – привернути увагу громадськості до долі військовополонених та зниклих безвісти журналістів. Зокрема, на світлинах фотографа Євгена Зінченка відвідувачі можуть побачити Дмитра Хилюка, Вікторію Рощину, Ірину Данилович, Ірину Левченко, Сергія Цигіпу, Ремзі Бекірова та інших викрадених росіянами працівників ЗМІ.

РАніше ZMINA повідомляла, що 20 серпня у центрі Львові відбулась одноденна фотовиставка “Крим очима громадянських журналістів: 10 років у неволі”, під час якої містянам пропонували написати листи політичним в’язням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter