У Німеччині заарештували підлітка, якого підозрюють у нападі на 17-річного українського баскетболіста

Дата: 13 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Німецька поліція затримала 15-річного хлопця, якого підозрюють у тому, що він смертельно поранив 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова та ще одного українця, який зараз перебуває у важкому стані в лікарні.

Про це пише Bild.

Володимир Єрмаков. Фото з його сторінки в інстаграмі

За словами офіцера поліції, хлопця підозрюють у тому, що він завдав двом українцям щонайменше дев’ятьох ударів ножем лише в груди та живіт.

“Йому, очевидно, було байдуже, що хтось загине. І не було жодних ознак каяття, коли його заарештували. Мабуть, він став нечутливим від багатьох кримінальних злочинів і зіткнень з поліцією”, – розповів представник поліції.

Правоохоронець також розповів, що окрім двох українців 15-річний німець також напав на 13-річну дівчинку з Лівану та 14-річного школяра із Сирії. Вони хотіли надати допомогу пораненому баскетболісту. 

“Вони отримали поранення рук і кистей. Це серйозні поранення, але, на щастя, не небезпечні для життя. Одного з них уже виписали з лікарні”, – розповів слідчий.

Правоохоронці підкреслили, що до нападу на українських спортсменів 15-річний підліток скоїв безліч інших злочинів і перебував на обліку в поліції землі Північний Рейн-Вестфалія.

Зрештою районний суддя видав ордер на арешт хлопця, якого підозрюють у вбивстві з необережності та заподіянні тяжких тілесних ушкоджень. Крім нього заарештували 14-річного хлопця, який також брав участь у нападі, проте не завдавав ножових поранень. 

“Це незрозумілий вчинок, абсолютно безглуздий. Нападник навмисно шукав конфронтації з набагато старшими, вищими й більш спортивними українцями, а потім негайно і безжально застосував ніж”, – додав офіцер.

Нагадаємо, що в німецькому місті Обергаузен унаслідок нападу загинув 17-річний український баскетболіст Володимир Єрмаков. Його друг Артем Козаченко потрапив до реанімації. Поліція веде слідство. Напад стався ввечері 10 лютого.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter