У Німеччині судять ультраправих, які планували теракти проти мусульман та мігрантів

Дата: 13 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

У німецькому місті Штутгарт розпочався судовий процес над 11 членами ультраправої “Групи S”, яких звинувачують у тероризмі. Її члени планували напади на мігрантів, мусульман та політиків для розпалювання громадянської війни.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на BBC.

Підозрюваних віком від 32 до 61 року заарештували торік у лютому. Дванадцятого чоловіка, ймовірно ексспівробітника поліції, звинувачують у наданні матеріальної підтримки групі. Той нібито пропонував 5 тисяч євро для придбання зброї для терактів. Один із членів групи все ще перебуває на волі, і його судять заочно.

Обвинувачення заявляє, що підозрювані мали намір “похитнути та врешті-решт зруйнувати державний та соціальний лад” у Німеччині.

Ймовірний керівник групи, Вернер С, організував першу зустріч у вересні 2019 року. Протягом наступних кількох місяців інші приєдналися та підтримували зв’язок телефоном і в інтернеті.

Згідно з матеріалами розслідування, Вернер С планував придбати автомат Калашникова з 2 тисячами патронів, пістолет-кулемет Uzi та ручні гранати. У групи вже було 27 незареєстрованих видів зброї, переважно пістолетів.

Німецькі ЗМІ повідомляють, що владу про діяльність групи восени 2019 року попередив інформатор, який зараз є головним свідком і перебуває під пильним захистом поліції. У лютому 2020 року поліція заарештувала 13 чоловіків із п’яти німецьких земель. Пізніше один помер у СІЗО.

Більшість членів групи також належала до інших ультраправих угруповань, зокрема Bruderschaft Deutschland (Німецьке братство).

Нагадаємо, що в лютому минулого року в Німеччині також затримали 12 членів ультраправого угруповання, які планували напади на мечеті, політиків і шукачів притулку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter