У Німеччині затримали ультраправих, які планували масові вбивства в мечетях

Дата: 17 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

У Німеччині затримали 12 членів ультраправого угруповання, які планували напади на мечеті, політиків і шукачів притулку. 

Про це повідомляє BBC

Затримані належать до угруповання Der harte Kern (“Тверде ядро”). Чотирьох з них, усі громадяни Німеччини, заарештували минулого тижня за підозрою у створенні групи, решту підозрюють у наданні їй грошей, зброї та іншої підтримки. Ще одна людина, яка, ймовірно, входить до угруповання, досі переховується. 

Повідомляється, що чоловіки познайомилися через службу обміну повідомленнями WhatsApp і сформували організацію у вересні минулого року. Їх пов’язують із “Солдатами Одіна”, іншою ультраправою групою, заснованою у Фінляндії п’ять років тому.

Передбачуваний лідер німецького угруповання, 53-річний Вернер С., був відомий владі і проживає в південному місті Аугсбурзі. 

Минулого тижня він нібито зустрівся з іншими членами організації і обговорив плани десяти окремих нападів у країні, включно з масовими вбивствами в мечетях, аналогічних вчиненим у Новій Зеландії торік. Як повідомляє ЗМІ, ультраправі сподівалися, що їхні дії спровокують контратаки і призведуть до громадянської війни.

Під час рейдів влада виявила зброю і матеріали, які можуть бути використані для виготовлення саморобних бомб. Вищий кримінальний суд Німеччини постановив утримувати підозрюваних під вартою, поки триває розслідування.

За даними ЗМІ, слідчих про плани угруповання поінформував хтось, хто проник до нього.  

Нагадаємо, що експерти оцінюють кількість готових до застосування насильства праворадикалів у Німеччині приблизно у 12 тисяч осіб. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter