У Німеччині сімох радикальних ісламістів підозрюють в створенні терористичної організації та підготовці терактів

Дата: 25 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У Німеччині прокуратура офіційно винесла обвинувачення семи підозрюваним у радикальному ісламському тероризмі — у створенні терористичної організації й підготовці терактів в країні.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Фото: Ripples Nigeria

За даними німецької прокуратури, чоловіки шукали можливі цілі для нападів у Німеччині та інших країнах Західної Європи. Також вони нібито намагалися зібрати гроші та зброю, але не мали жодних конкретних планів нападів.

Семеро чоловіків – з Таджикистану, Киргизстану і Туркменістану – в’їхали до Німеччини приблизно в один і той же час у 2022 році й були заарештовані на заході Німеччини в липні 2023-го. Шістьох з них також звинувачують у підтримці так званої Ісламської держави.

Слідчі також виявили, що підозрювані підтримували зв’язок з ІДІЛ-К, афганським відгалуженням “Ісламської держави”, яке взяло на себе відповідальність за березневий теракт у Підмосков’ї з численними жертвами.

Нагадаємо, що у місті Красногорську увечері 22 березня в концертному залі музичного центру “Крокус Сіті Хол” кілька людей в камуфляжі здійснили стрілянину. Згодом там спалахнула пожежа.

Як писали російські ЗМІ, у партер концертного залу ввірвалися троє людей у камуфляжі та відкрили стрілянину по натовпу. Після цього вони кинули гранату чи запальну шашку, внаслідок чого почалася пожежа.

Згодом російський слідчий комітет повідомив, що внаслідок нападу на “Крокус Сіті Холл” загинули 133 людини.

Водночас Міністерство закордонних справ України категорично відкинуло звинувачення в нібито причетності Києва до теракту, про що натякали деякі російські посадовці. У відомстві наголосили, що цей теракт є планованою провокацією російської влади для нагнітання антиукраїнської істерії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter