У Німеччині секс-працівниці протестували проти обмеження роботи борделів

Дата: 13 Липня 2020
A+ A- Підписатися

У німецькому місті Гамбург працівниці секс-індустрії влаштували протест, вимагаючи відкриття борделів, зачинених унаслідок пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє Reuters.

За неофіційними оцінками, до секс-індустрії Німеччини, де проституція вважається легальною вже майже два десятиліття, залучено майже 400 тисяч осіб, однак через коронавірус борделі в ФРН закрито із середини березня. Організатори протесту в Гамбурзі кажуть, що тривале закриття ліцензованих приміщень змушує деяких працівників виходити на вулицю, що є незаконним і набагато небезпечнішим та негігієнічним способом роботи. На думку асоціації секс-працівників, борделі можуть легко впровадити заходи з пандемічної безпеки, вжиті іншими галузями, включно з масками, вентиляцією приміщень та записом контактних даних відвідувачів.

“Проституція не становить більшого ризику зараження, ніж інші послуги, пов’язані з тілом, як масаж, косметика або навіть танці або контактні види спорту. Гігієна – частина бізнесу в галузі проституції”, – наголошують вони. 

Нагадаємо, що поширення коронавірусу та карантин, який запровадила Україна в межах боротьби з пандемією, суттєво вплинули на життя всього населення. Не стали винятком і вразливі категорії, такі як безхатьки, секс-працівниці, люди, що живуть з ВІЛ та мають наркозалежність. У квітні волонтерка і громадська активістка організації “Клуб “Еней” Аліна Сарнацька за два дні зібрала 11 тисяч гривень на закупівлю масок, дезінфекторів та інших засобів індивідуального захисту від коронавірусу для українських секс-працівниць.  

Коронавірус вплинув і на роботу громадських організацій, які опікуються вразливими верствами населення, а тому ще на початку карантину ZMINA поговорила з представниками сектору про те, як вони переформатували свою діяльність в умовах пандемії і з якими проблемами наразі стикаються їхні підопічні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter