У Німеччині розслідують витік даних розвідки про масові вбивства цивільних у Бучі, які чинили росіяни

Дата: 17 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Німецька прокуратура проводить розслідування щодо ймовірного витоку секретної інформації про масові вбивства цивільних, вчинені російськими окупантами у Бучі Київської області.

Як повідомляє Bild, відповідну інформацію оприлюднили на закритому брифінгу Федеральної служби розвідки Німеччини.

Ексгумація тіл вбитих росіянами цивільних у Бучі. Фото: Sergei SUPINSKY / AFP

Як зазначається, німецька Федеральна розвідувальна служба (BND)  і федеральний уряд, ймовірно, не хотіли, щоб громадськість дізналася подробиці масових вбивств цивільних. Стверджується, що депутати бундестагу передали цю інформацію у ЗМІ, щоб про злочини стало відомо.

Зараз прокуратура перевіряє політиків на предмет можливої державної зради.

“Є процедури, за якими адміністрація бундестагу зверталася до прокурора. Ми перевіряємо їх“, – сказала представниця влади.

Новинний портал “The Pioneer” повідомив, що спікер бундестагу Бербель Бас раніше дала дозвіл на так зване кримінальне переслідування – у чотирьох справах, пов’язаних з Комітетом оборони, а також іще у трьох справах, які стосуються інших спеціалізованих комітетів парламенту.

Вважається, що під час засідання міг статися витік інформації під грифом “секретно”. Тоді на зустрічі на початку квітня у бундестазі були присутні понад 60 політиків та урядовців.

Згідно з даними “The Pioneer”, голова комітету Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн першою повідомила про випадки можливого витоку інформації.

“Нові та старі члени парламенту повинні розуміти, що видача таємниць — це не тривіальний злочин, а покарання, пов’язані з розголошенням таємниць, не є паперовими тиграми, а можуть призвести до реальних наслідків”, – сказала вона.

На початку квітня, німецькі ЗМІ повідомили, що німецька Федеральна розвідувальна служба (BND) представила у бундестазі дані перехоплень розмов російських військових, які обговорюють вбивства мирних жителів у Бучі.

Записи BND свідчать, що це не були ані випадкові дії, ані дії окремих солдатів, які вийшли з-під контролю. Йдеться про те, що солдати говорили про звірства, як про своє повсякденне життя.

Як заявив представник розвідки у бундестазі, це свідчить про те, що вбивства мирних жителів стали частиною звичайних дій російських військових, можливо, частиною чіткої стратегії. Йдеться про те, щоб поширити страх і терор серед мирного населення та задушити опір.

Нагадаємо, українська розвідка повідомила, що під керівництвом представника адміністрації президента РФ, в інформаційному полі Німеччини розгорнули кампанію, спрямовану на дискредитацію України та політичного керівництва нашої держави.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter