Росіяни проводять кампанію в інфополі Німеччини, аби дискредитувати Україну та її керівництво – розвідка

Дата: 16 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Під керівництвом представника адміністрації президента РФ, в інформаційному полі Німеччини розгорнули кампанію, спрямовану на дискредитацію України та політичного керівництва нашої держави.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони. 

Джерело: gur.gov.ua

Журналістам німецького видання “Deutschland-Kurier” було передано матеріали, начебто захоплені росіянами в регіональному відділенні СБУ Маріуполя. В переданих “документах” йдеться про начебто ведення спецслужбою України роботи по Місії ОБСЄ на Донбасі“, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє розвідка, для поширення матеріалу куратори з Адміністрації президента РФ залучили так звану “фабрику фейків”, яка підготувала провокаційні коментарі для соцмереж, зокрема:

З Україною настав час закінчувати. Нехай Путін із нею розбирається“;

Я не розумію, навіщо ми продовжуємо підтримувати режим, від якого з кожним днем все гірше пахне“;

Підтримка України спричинила катастрофу економіки Німеччини. Англійська преса відкрито зловтішається з приводу наших труднощів. Час припиняти це самогубне божевілля“;

Україна – слухняна маріонетка Вашингтона та Лондона. Якби там не схвалили таку поведінку – українці не наважилися б шпигувати за ОБСЄ” та інші;

Треба зазначити, що гібридна війна Путіна проти України ведеться багато років поспіль. Щедрі фінансові вливання країни-окупанта дозволяють купувати лояльність окремих журналістів, експертів та політиків“.

Як зазначили в ГУР МО, куратором “фабрики фейків” був Олексій Гореславський. До 2020 року він обіймав посаду заступника глави управління громадськими проєктами адміністрації президента Росії. Нині він є керівником створених під кураторством адміністрації президента РФ організацій “Діалог” та “Інститут розвитку інтернету”, які безпосередньо залучені до ведення інформаційної війни на європейському напрямку.

У розвідці наголосили, що “гібридна” війна Росії проти України триває вже багато років поспіль, а “щедрі фінансові вливання” країни-окупанта дозволяють здобувати лояльність окремих журналістів, експертів та політиків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter