У Німеччині подружжя українки та російського ексвійськового збирає донати на окупацію України

Дата: 30 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У Німеччині група людей збирала пожертвування на оснащення засобами зв’язку 42 мотострілецької дивізії РФ з Чечні, що бере участь у повномасштабному вторгненні в Україну. 

Про це повідомляє Reuters. 

Олена Колбасникова та Макс Шлунд. Фото: Reuters

На початку цього року журналісти Reuters випустили велике розслідування про подружжя Олени Колбасникової та Макса Шлунда

Перша – українка, яка працювала в Німеччині медсестрою, а другий – колишній російський офіцер, який ще 10 років тому мав ім’я Ростислав Теслюк. Саме їх називають організаторами збирання грошей. 

Колбасникова та Шлунд передали 500 євро російському офіцеру дивізії Дмитру Ткачову, а дізнатися про це вдалося, переглянувши повідомлення в приватній групі у вотсапі. 

“Ми з ними спілкувалися в Донецьку. Вони на передовій. Мій чоловік служив з одним із цих хлопців”, – написала Колбасникова. 

Поїздка, про яку говорить жінка, ймовірно, відбулася торік у жовтні: подружжя поїхало на окуповану росіянами територію України, щоб роздати “допомогу” загарбникам. Колбасникова, надсилаючи повідомлення в групу, казала, що в такий спосіб звітує про витрату зібраних коштів.  

Скидання грошей на російську армію є порушенням санкцій ЄС. Відповідно до німецького законодавства, покарання для будь-кого, хто порушить санкції, становить до п’яти років позбавлення волі.

Фотографія подружжя з інстаграму їхнього родича

Подружжя Колбасникової та Шлунда проводить у Німеччині акції, учасники яких вимагають припинити підтримувати українців. Окрім цього, берлінське відділення підсанкційного “Росспівробітництва” сплатило їм поїздку до Москви на виступ Путіна. Судячи з документів, на початку минулого року Шлунд купив квартиру в столиці РФ. 

Подружжя також активно співпрацює з російськими ультраправими. 

Автори розслідування ще під час підготовки першого тексту про подружжя намагалися зв’язатися з ними, на що отримали відповідь: “Для тебе, дурна корово, буде краще, якщо ти триматимешся якомога далі від мого поля зору”. 

Коли журналісти ставили запитання щодо фінансування російської армії, то отримали таку відповідь від Колбасникової: “Наш адвокат дасть вам відповідь. А також ви відповісте за свою брехню і провокації”.

Нагадаємо, що торік журналіст російського телеканалу “Дождь” Олексій Коростельов під час ефіру висловив сподівання, що канал зміг допомогти тим російським військовим, які звертаються до них та розповідають про, наприклад, погане оснащення. 

Через це ведучого звільнили, а в каналу відібрали ліцензію в Латвії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter