У Німеччині низка представників культури та ЗМІ вкотре закликали не постачати важке озброєння Україні

Дата: 30 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У Німеччині низка діячів культури та представників ЗМІ закликали федерального канцлера Олафа Шольца не постачати Україні важке озброєння.

Про це йдеться у відкритому листі, оприлюдненому в журналі “Емма”.

Джерело: pixabay.com

Лист підписали журналіст Ранг Йогешвар, режисери Андреас Дрезен, Хайке Сандер та Олександр Клюге, письменники Мартін Вальзер та Юлі Зех, музикант Рейнхард Мей та інші — всього 28 підписів.

Вони закликали Шольца “загдати свою початкову позицію і більше прямо чи опосередковано не постачати важке озброєння Україні”.

“Навпаки, ми закликаємо вас зробити все можливе для якнайшвидшого досягнення припинення вогню; компромісу, який можуть прийняти обидві сторони”, — говориться у листі.

Попри те, що підписанти згодні з тим, що президент РФ Володимир Путін порушив міжнародне право, розпочавши наступ на Україну, вони вважають, що подальша підтримка спротиву українців — це “ризик переростання цієї війни в ядерний конфлікт”.

“Постачання великої кількості важкого озброєння може зробити саму Німеччину учасником війни. А російський контрудар може спровокувати необхідність допомоги за договором НАТО, а разом із нею і безпосередню небезпеку світової війни”, – наголосили вони.

У зверненні зазначено, що “ескалація озброєнь, що відбувається під тиском”, може стати початком глобальних перегонів озброєнь із катастрофічними наслідками, не в останню чергу для глобальної охорони здоров’я та змін клімату.

Автори листа вважать, що “важливо прагнути миру в усьому світі”. А моделлю для цього є “європейський підхід до загальної різноманітності”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, першого листа до канцлера Олафа Шольца від низки представників зі сфери політики, науки та культури в Німеччині оприлюднили 22 квітня. Його текст ґрунтувався на наративах, що часто лунають від представників держави-агресора. В документі вимагали від німецької влади не постачати українським військовим зброю і заохочувати уряд у Києві припинити військовий опір. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter