У Німеччині на антиісламській акції ножем поранили поліцейського, він помер у лікарні

Дата: 03 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Минулої пʼятниці, під час антиісламської акції в Мангеймі (Німеччина), на учасників напали з ножем. Поранення отримав поліцейський. Згодом він помер у лікарні.

Про це пише Tagesschau.

Фото: Fabian Siegel, SWR

У неділю прокуратура Карлсруе, поліція Мангейма та Офіс державної кримінальної поліції повідомили, що 29-річний правоохоронець помер унаслідок отриманих поранень.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що глибоко шокований смертю поліцейського.

“Його робота на нашу спільну безпеку заслуговує найвищого визнання. У цей сумний час мої думки з його родиною і всіма, хто в скорботі за ним”, – відреагував Шольц.

Після цього, у неділю, понад 800 місцевих мешканців зібралися на мітинг на ринковій площі Мангейма і сформували живий ланцюг з гаслами проти насильства та ворожнечі. Зібрання стало реакцією не лише на напад, але й на зібрання ультраправої ініціативи з гаслом “Реміграція запобігла б цьому злочину”. Під “реміграцією” вони мають на увазі видворення з країни людей іммігрантського походження.

Нагадаємо, що в Німеччині прокуратура офіційно висунула обвинувачення семи підозрюваним у радикальному ісламському тероризмі – у створенні терористичної організації й підготуванні терактів у країні.

Слідчі також виявили, що підозрювані підтримували зв’язок з ІДІЛ-К, афганським відгалуженням “Ісламської держави”, яке взяло на себе відповідальність за березневий теракт у Підмосков’ї з численними жертвами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter