У Німеччині громадянка РФ накинулася на українку через те, що “нацисти вбивають росіян”

Дата: 29 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У Німеччині під час танцювального фестивалю D-Townswing в Дюссельдорфі росіянка облила водою та вдарила українку, обвинувативши її в тому, що в Україні “нацисти вбивають росіян”. 

Про це повідомила у фейсбуку Юлія Федорова.

Під час танцювального фестивалю в Дюссельдорфі. Джерело: фейсбук-сторінка D-TOWNSWING

Вона розповіла, що її подруга вперше після початку повномасштабного наступу виїхала за кордон, щоб взяти участь у танцювальному фестивалі. На захід організатори, World Swing Dance Council (WSDC), також допустили громадян Росії.

За інформацією дописувачки, під час фестивалю росіянка накинулась на українську учасницю. Вона звинуватила її в тому, що на війні в Україні “гинуть росіяни”.

“Моя подруга була шокована і втратила дар мови, в той час. як росіянка істерично кричала на неї. Згодом я дізналася, що росіяни також облили мою подругу водою і вдарили по голові”, — уточнила Федорова.

Водночас вона розповіла, що організатори фестивалю “навіть не спробували розібратися, що сталося, і попросили обидві сторони розійтися”.

“Що було абсолютно несправедливо щодо людини, яку безпідставно образили”, — вважає українка.

Пізніше організатори фестивалю спробували виправдатись, заявивши, що засуджують війну Росії проти України, але не “можуть дискримінувати людей через національність”. З інцидентом, на їхню думку, має розібратись поліція.

Згодом Федорова оприлюднила ще один пост, де повідомила, що вони планують пред’явити офіційну претензію до WSDC.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в українському Міжнародному музичному конкурсі імені Горовиця, який цьогоріч через повномасштабну війну відбувався в Женеві, взяв участь російський піаніст Станіслав Корчагін. Відомо, що він служив у російській армії вже під час війни в Україні. Зокрема, у 2014–2015 роках він проходив службу в 154 окремому комендантському преображенському полку.

У відповідь на запит щодо участі представника країни-агресора, пресслужба конкурсу надала коментар, в якому наголосила, що вони діють згідно зі статутом федерації, що передбачає рівноправну участь у конкурсі для представників різних рас, національностей і віросповідання. Ці принципи, за словами пресслужби, є основоположними в діяльності Всесвітньої федерації впродовж усієї історії її існування. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter