У Німеччині Facebook зобов’язали відновити низку публікацій, видалених через мову ворожнечі

Дата: 30 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Федеральний суд Німеччини зобов’язав Facebook відновити публікації двох користувачів соцмережі, видалені 2018 року за порушення правил, що стосуються мови ворожнечі.

Компанія не зможе знову видалити публікації після їхнього відновлення, пише Politico.

Джерело: pixabay.com

Йдеться про публікації двох німецьких користувачів, які скаржилися на мігрантів. Facebook зарахував їхні висловлювання до таких, що порушують політику компанії щодо мови ворожнечі, та заблокував облікові записи користувачів на кілька днів.

У відповідь ті поскаржилися до суду на обмеження свободи слова.

Суд у Карлсруе вирішив: через те, що Facebook не повідомив користувачів про видалення їхніх публікацій, ті не мали можливості апелювати до адміністраторів соцмережі.

На думку суду, Facebook мав право встановлювати жорсткі правила щодо вмісту, які забороняють висловлювання ненависті та блокувати користувачів. Але впровадження компанією політики модерації вмісту було “неналежним”.

У Facebook наголосили, що вивчать “міркування суду, щоб переконатися, що ми зможемо продовжувати ефективно видаляти мову ворожнечі в Німеччині”, пише видання.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що після президентських виборів у США 2016 року американська компанія Facebook стала вести прискіпливішу політику щодо новинних стрічок. Блокують як сторінки політиків і медіа, так і окремих користувачів, яких підозрюють у координованій неавтентичній поведінці.

Перші блокування сторінок в українському сегменті Facebook відбулись у вересні 2019 року і стосувалися спроб саме зовнішнього втручання в українську суспільну дискусію з боку Росії. Згодом такі мережі почали з’являтись і в самій Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter