У Німеччині десятки румунів отримали гроші й житло нібито як біженці з України

Дата: 15 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У Німеччині правоохоронці викрили десятки громадян Румунії, які під виглядом біженців з України отримували гроші та житло.

Про це повідомляє видання Digi24.

Фото: Getty Images

Так, румуни зʼявлялися в місцях, де німецькі волонтери надавали допомогу українським біженцям. Вони казали, що нібито виїхали з України та потребували допомоги. Їм давали житло, їжу та надавали матеріальну підтримку у будь-який час.

Однак згодом кілька волонтерів помітили, що багато хто з цих так званих “українських біженців” не розмовляє українською мовою.

Після цього правоохоронці розпочали розслідування, і зʼясували, що лише на південному заході Німеччини є понад 1300 людей, які не є біженцями з України, але представляються ними. Серед них – багато румунів, які скористалися ситуацією в Україні та доброзичливістю місцевої влади.

Поки що невідомо чи застосовували проти так званих “українських біженців” якісь санкції.

Нагадаємо, що за даними Євростату, станом на кінець березня 2023 року в Європі громадяни України становили 98% отримувачів тимчасового захисту. З них майже половина (47%) – це дорослі жінки віком 35–64 років, 35% – діти, 18% дорослі чоловіки.

Найбільше наших громадян залишаються у Німеччині (1 067 755 осіб – це 27% від усіх біженців у Європі), Польщі (976 575 осіб – 25%) та Чехії (325 245 осіб – 8%).

24 листопада 2023 року у Бундесраті, представництві німецьких федеральних земель, затвердили рішення Бундестагу продовжити статус тимчасового захисту для біженців з України до початку березня 2025 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter