У Німеччині арештували автора телеграм-каналу, який підтримував військове вторгнення РФ до України

Дата: 05 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У німецькому місті Гамбург затримали автора проросійського телеграм-каналу, який підтримував військову агресію РФ проти України та займався вербуванням найманців.

Про це повідомляє видання BILD.

Фото з відкритих джерел

31-річний чоловік використовував символ Z, підтримував воєнні дії російської армії в Україні та вербував людей для військової служби за кордоном.

“Згідно зі слідством, обвинувачений вів телеграм-канал, який вважався проросійською націонал-більшовицькою платформою, де виражалося відкрите схвалення агресивної війни проти України, спровокованої Росією”, – повідомляє прокуратура.

Крім того, на одному з фото зловмисник позував з російським автоматом. Прокуратура підозрює його в порушенні закону про контроль військової зброї.

Нагадаємо, наприкінці червня в Латвії заарештували проросійського пропагандиста Володимира Ліндермана за підозрою у виправданні геноциду, злочинів проти миру, людства та воєнних злочинів. Після вторгнення Росії в Україну він систематично прославляв та виправдовував в інтернеті злочини проти миру та воєнні злочини збройних сил РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter