У Латвії заарештували проросійського пропагандиста Володимира Ліндермана

Дата: 24 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У Латвії заарештували проросійського пропагандиста Володимира Ліндермана за підозрою у виправданні геноциду, злочинів проти миру, людства та воєнних злочинів.

Про це пише Delfi.

Джерело: Sputnik/Sergey Melkonov

Про затримання, але без імені та прізвища затриманої особи, повідомила Служба державної безпеки Латвії (СДБ). У поширеній інформації уточнено, що 21 червня силовики затримали прокремлівського активіста, який систематично прославляв та виправдовував в інтернет-середовищі злочини проти миру та воєнні злочини збройних сил Російської Федерації в Україні.

За даними СДБ, пропагандист отримував фінансову винагороду від зареєстрованих у РФ юридичних осіб за проросійську діяльність. Проти Ліндермана 7 червня порушили відповідне кримінальне провадження, йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

У грудні 2020 року проросійського пропагандиста вже затримували, але згодом відпустили. Тоді він був кореспондентом пропагандистського Baltnews, що належить російському МІА “Росія сьогодні”.

Раніше стало відомо, що в Латвії позбавлятимуть громадянства осіб, які підтримують воєнні злочини, скоєні військовими РФ в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter