У Нігерії бойовики викрали щонайменше 150 школярів

Дата: 31 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Влада штату Нігер у Нігерії заявила про викрадення бойовиками щонайменше 150 дівчат та хлопців, які навчалися в одній з місцевих ісламських шкіл.

Про це повідомляє BBC.

Жінка тримає плакат з написом “Урятуйте наших дітей. Освіта – це їхнє право” на акції протесту в березні поточного року. Фото: theguardian.com

Інцидент трапився в місті Тегіна, куди бойовики заїхали на мотоциклах та з вогнепальною зброєю. Нападники, які вели безладний вогонь, поїхали до навчального закладу, коли люди тікали від пострілів. 

За повідомленнями різних джерел, кількість викрадених дітей становить від 150 до близько 200 осіб. У школі навчались як дівчата, так і хлопці віком від 6 до 18 років. 

Викрадення в Тегіні сталося на наступний день після того, як бойовики звільнили 14 студентів, викрадених до цього з університету в сусідньому штаті Кадуна. Всього, за підрахунками журналістів, зі шкіл і університетів на півночі Нігерії останніми місяцями викрали понад 700 студентів.

Викрадення, до яких вдаються бойовики, гарантує участь держави в перемовинах щодо звільнення, а це, як пояснюють фахівці, означає мільйонні викупи та робить ці злочини вигідними для кримінальних банд.

Нагадаємо, що в березні цього року бойовики в Нігерії викрали та кілька днів тримали в себе майже 300 школярок. 

Освіта є одним з основних прав людини, що закріплено в статті 26 Загальної декларації прав людини. Згідно з дослідженнями Світового банку й Організації економічного співробітництва та розвитку, рівень освіти людини прямо впливає на її доходи та зайнятість у майбутньому, а також на тривалість життя та соціальну залученість

Фотографія обкладинки: indiatoday.in

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter