У Нідерландах жінки об’єдналися проти донора сперми, який може бути батьком понад тисячі дітей

Дата: 30 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Донор сперми з Нідерландів Джонатан Джейкоб Меєр може бути батьком майже 1100 дітей, раніше суд зобов’язав його припинити здачу біологічного матеріалу, проте деякі жінки, які скористалися послугами банку сперми, не вірять, що він зупинився.

Про це пише видання The Guardian.

Джерело: Courtesy of Netflix

У квітні 2023 року суд Нідерландів встановив, що з 2007 року чоловік став батьком 600 дітей попри те, що згідно з національним законодавством, донор не повинен мати більше ніж 25 дітей у 12 сім’ях. Тоді суд заборонив йому здавати сперму. У разі порушення заборони йому загрожував штраф у розмірі 100 тисяч євро.

Однак матері нащадків Меєра вважають, що справжня цифра його дітей по всьому світу наближається до 1100. Коли минулого року чоловік у суді заявив, що припинив донорство ще кілька років тому, жінки провели власне розслідування й встановили ще сімох вагітних, які отримали для запліднення саме сперму Меєра.

За даними видання, у нідерландських клініках народилися понад 100 його дітей, але він також пожертвував сперму данській клініці, яка потім розсилала її на приватні адреси в різних країнах.

“Донор навмисно дезінформував майбутніх батьків про кількість дітей, які вже народилися від нього у минулому. Усі ці батьки зараз зіштовхнулися з тим фактом, що їхні діти є частиною величезної родинної мережі із сотнями зведених братів і сестер, яких вони не вибирали”, – заявив окружний суд у Гаазі.

Судді дійшли висновку, що це має або може мати негативні психосоціальні наслідки для дітей, зокрема, психологічні проблеми щодо ідентичності та страх інцесту.

Історія Меєра стала темою трисерійного документального фільму Netflix “Людина з 1000 дітей”, в якому жінки, які використали його сперму, розповіли свої історії.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що американська фірма YourChoice Therapeutics розпочала першу фазу випробувань протизаплідних пігулок для чоловіків. У тестуванні препарату беруть участь 16 британців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter