У неділю в Білорусі затримали понад дві сотні людей

Дата: 19 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

18 жовтня, під час акцій протесту у Білорусі силовики затримали понад дві сотні мирних протестувальників. 

Про це повідомляє правозахисний центр “Весна”. 

У Мінське, де відбулось найбільше затримань, люди вийшли у центр міста, а свою акцію назвали “Партизанський марш”. Силовики розганяли демонстрантів водометами, перекривали вулиці, а невідомі у масках та балаклавах безсистемно хапали мітингувальників прямо на тротуарах. 

Білоруси, невдоволені узурпацією влади Олександром Лукашенком, вийшли на мітинги також в Світлогорську, Жодіно, Гомелі, Бресті, Фаніполі, Вітебську, Новогрудку, Дзержинську. За даними правозахисників, деяких з затриманих вже відпустили. 

Згодом у білоруському МВС відзвітували про 280 затриманих. Розгляду справ за порушення законодавства про масові заходи у місцях несвободи очікують 237 людей. 

Нагадаємо, що протести у сусідній Білорусі не закінчуються з 9 серпня. Люди вийшли на вулиці, аби висловити своє невдоволення масштабними фальсифікаціями на виборах президента, які вчергове нібито виграв Лукашенко. Лише за перші декілька днів тисячі білорусів опинилися в ізоляторах, де з них знущалися та катували. За даними ООН, наразі щонайменше шестеро учасників протестних акцій зникли безвісти. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter