У населених пунктах Херсонщини, звідки оголосили обов’язкову евакуацію, досі лишається понад 1300 дітей

Дата: 30 Вересня 2023
A+ A- Підписатися
У звільнених населених пунктах Херсонщини, звідки оголосили обов’язкову евакуацію сімей із дітьми через постійні російські обстріли, досі залишається близько 1300 дітей.
 
Про це на пресконференції розповів очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, повідомляє “Укрінформ”.
 
Евакуація дітей з Донеччини. Архівне фото

“31 населений пункт… Це прохання і військового командування, і наше прохання на евакуацію”, – сказав Прокудін.

Він розповів, що у цих населених пунктах немає електрики, діти не навчаються (це підтверджують школи), що вже є порушенням прав дітей.

За словами посадовця, зараз вже 234 дитини з їх родинами евакуювалися з визначених населених пунктів. Поки в цих громадах залишається близько 1300 дітей. У 12 населених пунктах взагалі жодної сім’ї з дітьми немає, і ще у 2 населених пунктах – Берегове і Львове – залишилося по одній дитині, додав посадовець.

Нагадаємо, 14 вересня на Раді оборони Херсонщини ухвалили рішення про обов’язкову евакуацію сімей із дітьми з населених пунктів, які перебувають під постійними обстрілами армії РФ.

Раніше ZMINA повідомляла, що наприкінці серпня у пʼяти населених пунктах Запорізької області оголосили примусову евакуацію дітей. Йдеться про місто Гуляйполе, селище міського типу Степногірськ, а також села Преображенка, Єгорівка та Новопавлівка. Планують евакуювати 54 дитини та 67 членів сімей, що їх супроводжують.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter