У Миколаєві затримали ймовірного агента ФСБ, який розвідував місця базування іноземного озброєння

Дата: 01 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У Миколаєві правоохоронці затримали місцевого інструктора з тактичної підготовки однієї з громадських організацій, який під прикриттям тренувань українських військових збирав розвіддані про дислокацію підрозділів Сил оборони на території південного регіону.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

Так, російська спецслужба дала чоловікові завдання: виявити місця базування іноземного озброєння та складів з боєприпасами ЗСУ. Ця інформація потрібна була окупантам для завдавання прицільних ракетних ударів по військових об’єктах України.

Для збору відомостей він спілкувався з чинним українським військовослужбовцем та передавав отримані відомості представнику ФСБ.

Правоохоронці викрили ймовірного російського агента та затримали його.

За даними слідства, чоловік з власної ініціативи вийшов на ФСБ і запропонував свою допомогу у війні проти України. Для комунікації з окупантами він використовував анонімний месенджер.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного правоохоронці виявили:

  • мобільний телефон з доказами листування з агресором;
  • зброю та боєприпаси.

Вилучену зброю скерували на експертизу.

Наразі слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що наприкінці лютого до 15 років позбавлення волі засудили ще двох російських агентів, які проводили розвідувально-підривну діяльність проти України. За вказівкою окупантів вони збирали розвіддані про базування та передислокацію підрозділів Сил оборони в боях на східному фронті. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter