У Миколаєві затримали чоловіка, який підтримував військових РФ та корегував ракети росіян

Дата: 02 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Контррозвідники СБУ затримали мешканця Миколаєва, який збирав та поширював у російських інтернет-спільнотах інформацію про позиції українських військ та об’єкти критичної інфраструктури в Миколаєві. 

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Надалі зібрана ним інформація використовувалася російськими спецслужбами та військами для завдавання ракетних і артилерійських ударів по військових та цивільних об’єктах міста. Унаслідок його дій зруйновано декілька таких споруд. 

Під час обшуку силовики виявили докази, що чоловік фіксував та передавав дані.

Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України). Розв’язується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Нагадаємо, СБУ викрила шістьох колаборантів, які допомагають РФ на тимчасово окупованих територіях. Йдеться про двох “посадовців” окупаційної влади Маріуполя, трьох “посадовців” з так званої “ЛНР” і колишнього керівника об’єктів критичної інфраструктури Херсона, який сьогодні веде активну агітацію на користь Росії. 

Фото обкладинки: Служба безпеки України

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter