У Миколаєві СБУ затримала керівника комунального підприємства, який, імовірно, працював на росіян

Дата: 22 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися
У Миколаєві правоохоронці затримали ймовірного агента РФ – директора комунального підприємства “Миколаївська ритуальна служба”. 
 
Про це повідомила пресслужба Миколаївської обласної прокуратури.
 
Затримання директора комунального підприємства “Миколаївська ритуальна служба” під час наради у міського голови

“За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито та затримано директора одного з комунальних підприємств міста Миколаєва за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що одним із завдань чоловіка було організувати потужну агентурну групу спецслужб РФ. Для цього він намагався залучити до розвідувально-підривної діяльності двох своїх підлеглих, одного з інших керівників комунального підприємства та двох жителів обласного центру. Серед них був і старший оперуповноважений районного управління поліції.

За даними прокуратури, всі вони є активними прихильниками прокремлівських поглядів і неодноразово підтверджували це в особистих розмовах та дописах у соцмережах.

Директор КП передавав ворогу персональні дані військовослужбовців Збройних сил України, співробітників правоохоронних органів, списки загиблих українських захисників. Також він передав інформацію щодо оборонних та фортифікаційних споруд у Миколаєві.

Для комунікації й передачі розвідувальної інформації використовувались анонімні акаунти у телеграмі.

Директора затримали в результаті спецоперації контррозвідкою СБУ у Миколаївській міській раді, де він перебував на нараді у мера міста.

Під час обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів правоохоронці виявили докази злочинних дій, зокрема приховане листування керівника ворожої агентури зі своїм “куратором”.

На думку Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича, керівник комунального підприємства за співпрацю з окупантами має отримати найвищу міру покарання.

Звичайно, буде суд, який винесе вирок, але, на мою думку, за співпрацю з окупантами має бути найвища міра покарання, бо за це ми платимо життям ні в чому не винних миколаївців. Хочу відзначити, що так буде з кожним зрадником“, – наголосив Сєнкевич.

Нині вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, прокуратура викрила помічника окупантів у Харківській області, який під час тимчасової окупації обіймав посаду псевдокерівника “райавтодору”. Чоловіку повідомили про підозру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter