У музичній індустрії Британії жінки ввосьмеро частіше стикаються з дискримінацією ніж чоловіки

Дата: 28 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Британські музикантки досі регулярно стикаються з мізогінією, упередженим ставленням, сексуальним насильством і домаганням. Зокрема, жінки у цій сфері ввосьмеро частіше стикаються з дискримінацією ніж чоловіки – 51% проти 6%.

Про це пише BBC з посиланням на звіт Women Musicians Insight Report.

Фото: Canva

Так, у межах дослідження опитали понад 6000 представників музичної індустрії, з яких 2526 ідентифікували себе як жінки.

Згідно з результатами опитування, близько 33% жінок у музичній індустрії зазнавали сексуальних домагань на роботі. Вони вважають це однією з перешкод для своєї кар’єри.

У середньому жінки також заробляють музикою менше ніж чоловіки. Середній річний дохід від музики для чоловіків становить 21 750 фунтів стерлінгів (27 463 долари), а для жінок – 19 850 фунтів стерлінгів (25 тисяч доларів). Жінки становлять лише 19% у групі з найвищими доходами, які заробляють на музиці від 70 тисяч фунтів стерлінгів на рік.

Представниці етнічних спільнот частіше ніж світлошкірі жінки, потрапляють у групу з найнижчим рівнем доходу: 35% жінок з-поміж етнічних меншин заробляють 7 тисяч фунтів стерлінгів (8 609 доларів) або менше у порівнянні з 25% білих жінок. Так само жінки з інвалідністю частіше заробляли 7 тисяч фунтів стерлінгів або менше ніж жінки без інвалідності.

Показово, що жінки-музикантки частіше стикаються з фінансовими проблемами ніж чоловіки. 27% жінок кажуть, що вони не заробляють достатньо грошей, щоб утримувати себе і свою сімʼю. Серед чоловіків цей показник становить 20%.

Також близько 29% жінок заявили, що сімʼя й обовʼязки по догляду перешкоджають їхній карʼєрі.

Робочі місця теж часто стереотипно оцінюють за гендерною ознакою. Лише 12% серед студійних інженерів, 8% серед реперів і 24% серед диджеїв – жінки.

Автори дослідження назвали цю нерівність “тривожною”, оскільки жінки стикаються з укоріненими структурними барʼєрами на шляху до карʼєрного зростання.

“Дуже важливо, щоб індустрія взяла на себе щирі зобовʼязання і зробила рішучі дії, щоб запобігти повторенню результатів цього дослідження. Справжнього прогресу можна досягти лише тоді, коли ми розв’яжемо системні проблеми та створимо справедливіший ландшафт для жінок у музиці”, – сказала засновниця некомерційної організації з розвитку музики Women in CTRL Надя Хан.

Нагадаємо, що Світовий банк уперше проаналізував інформацію щодо 190 країн у контексті впливу політик безпеки й догляду за дітьми на жінок, які працюють. Зрештою під час дослідження зʼясувалося, що жодна країна світу не надає жінкам однакових з чоловіками можливостей у сфері праці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter