У Музеї Ханенків представили виставку українського проєкту архітектурної бієнале-2023

Дата: 15 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У Музеї Ханенків у Києві відкрилася виставка під назвою “Перед майбутнім”. Ця експозиція – проєкт Національного українського павільйону на бієнале архітектури у Венеції 2023 року. Цього року Україна брала участь у події вперше з 2014-го. 

Про це йдеться на фейсбук-сторінці музею. 

Фото: Юрій Стефаняк, Роман Чорний

“Музей Ханенків завжди був містком між різними світовими культурами. На другий рік повномасштабного вторгнення Росії в Україну музей продовжує бути осередком об’єднання людей і колективної творчості.

Запрошення виставки “Перед майбутнім” – логічне продовження місії музею знайомити локальну спільноту з проєктами, що представляють Україну на міжнародних майданчиках”, – йдеться у повідомленні. 

Фото: Юрій Стефаняк, Роман Чорний

35 учасників зі сфер архітектури, мистецтва та науки об’єдналися, щоб створити 5 виставок у Венеції на такі теми, як відбудова, освіта, екологія, майбутнє тощо. 

Крім того, музей розпочав активну роботу з архітекторами. Разом вони досліджують питання безпеки та доступності музеїв та їхніх колекцій.

Як пише “Українська правда. Життя”, 15-го та 16 грудня триватимуть панельні дискусії про майбутнє павільйону України та ключові теми експозиції у Венеції.

Фото: Юрій Стефаняк, Роман Чорний

Експерти та гості обговорюватимуть представлення України на наступній архітектурній бієнале у 2025 році.

Через низку масштабних повітряних тривог 14 грудня екскурсію у супроводі кураторів перенесли на 21 грудня. Експозиція “Перед майбутнім” триватиме три тижні. 

Нагадаємо, що на початку грудня у київському Музеї Ханенків відкрилася перша з початку повномасштабної війни виставка. Вона має назву “Золотом, кольором, світлом” та показує частину колекції музею.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter