У мультсеріалі “Свинка Пеппа” вперше зʼявилася одностатева пара

Дата: 08 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

 У мультсеріалі “Свинка Пеппа” вперше за 18 років з’явилося одностатеве подружжя батьків. Епізод так і назвали – “Родина”. У ньому нова подруга Пеппи, полярне ведмежатко Пенні, розповідає про своїх батьків двох мам.

Про це повідомляє Sky News.

Фото: Channel 5

За сюжетом, вчителька просить Свинку Пеппу та її однокласників намалювати свої родини, щоб повісити малюнки на стіну у класі. Кожен учень має представити членів сім’ї, яких вони намалювали, і описати їхню роботу та характеристики.

Пенні малює двох білих ведмедиць у сукнях та себе.

Малюючи, вона каже своїм однокласникам: “Я Пенні – Біла Ведмедиця. Я живу зі своєю мамою та іншою моєю мамою. Одна мама – лікар, а інша готує спагетті. Я люблю спагетті”.

Вчителька Мадам Газель відповідає: “Прекрасно, Пенні”.

Наприкінці епізоду показано, як матері Пенні йдуть до школи з іншими батьками, щоб забрати своїх дітей після закінчення уроків.

Ймовірно, авторів підштовхнула до такої ідеї запущена на одному з американських сайтів ще два роки тому петиція з вимогою додати до мультфільму про Пеппу одностатеву родину. Петиція відтоді зібрала майже 24 тис. підписів.

Відомо, що дитяче шоу “Томас та його друзі” незабаром представить свого першого персонажа з аутизмом, створеного у співпраці з організаціями та письменниками з аутизмом.

Персонажа, на ім’я Бруно Гальмівна машина, озвучить 9-річний Елліотт Гарсія, актор з аутизмом. 

Нагадаємо, що влітку 2019 року видавництво “Рідна мова” випустило книгу коміксів авторства новозеландської письменниці Кейті О’Нілл “Принцеса + принцеса. Довго і щасливо”. Вихід книжки спричинив дискусії в соцмережах та медіа: релігійні та праворадикальні організації, зокрема, звинувачували видавців та посадовців у “пропаганді гомосексуалізму” та діях, спрямованих проти інституту сім’ї.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter