У Мукачевому маріупольці створили коворкінг для переселенців та активної молоді

Дата: 25 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Кілька переселенців – маріупольців, дніпрян та киян – об’єдналися і відкрили перший у Мукачевому коворкінг “AwareZone” для місцевої молоді та переселенців. До цього часу подібного простору у місті не було.

Про це повідомляє інформаційне агенство “Вчасно”. 

Фото: “Вчасно”

Один з ініціаторів відкриття – Юрій Давиденко, через початок бойових дій він виїхав у березні з Маріуполя до Мукачевого.

Юрій працював в одному з маріупольських хабів менеджером з організації заходів для ІТ-спільноти, гуртував місцеву молодь, яка розвивала стартапи. Тож цей організаційний та комунікаційний досвід використав під час підготовки та відкриття нового хабу.

“AwareZone” – це місце для підтримки переселенців, молоді та громадських активістів. Тут створили комфортні умови для розвитку, творчості та соціалізації. У день відкриття до коворкінгу прийшло понад 30 людей –  як місцевих жителів, так і маріупольців.

Простір облаштували у приміщенні торгівельного центру. Зараз у ньому є столи, стільці та крісла, ноутбуки, проєктор, фліпчарт – усе, що потрібно для проведення заходу. 

“У Маріуполі було кілька просторів та хабів, де постійно збиралася ІТ-спільнота, проводилися тренінги, різні заходи, просто можна було попрацювати з ноутбуком. У Мукачевому такого немає, але запит на це був доволі великий, тож віримо, що наповнимо простір життям, ми маємо безцінний досвід з Донеччини”, – ділиться Юрій.

Ще один коворкінг маріупольці-переселенці відкрили у Хмельницькому. За волонтерські гроші облаштували його – привезли меблі, провели швидкісний інтернет, залучають гроші для закупівлі м’яких крісел, облаштували 15 робочих місць з комп’ютерами.

Зараз команда, яка займається наповненням цих просторів, складається з семи людей. Вони подають грантові заявки до різних організацій, щоб створити комфортні умови для згуртування людей у коворкінгах та сприяти їх адаптації на новому місці, попри те, що деякі з них самі через війну опинилися за 1400 кілометрів від дому.

Нагадаємо, що 13 травня у Верховній Раді зареєстрували два законопроєкти, які передбачають вагому підтримку волонтерської діяльності в умовах збройної агресії Російської Федерації в Україні. Законопроєкт, зокрема, визначає можливості для надання допомоги фізичним особам, які постраждали чи можуть постраждати внаслідок збройної агресії, неприбутковими організаціями без порушення вимог податкового законодавства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter