У Москві закрили офіс Amnesty International

Дата: 10 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Російська влада закрила московське представництво Amnesty International та представництва інших міжнародних неурядових організацій.

Про це ZMINA повідомила пресслужба Amnesty International.

Джерело: vosgesmatin.fr

“Закриття Amnesty в Росії — це лише остання в довгому списку організацій, які були покарані за захист прав людини та правду про російську владу. У країні, де десятки активістів та дисидентів були ув’язнені, вбиті чи заслані, де незалежні ЗМІ були заплямовані, заблоковані чи примушені до самоцензури, і де організації громадянського суспільства оголошені поза законом чи ліквідовані, ви, мабуть, робите щось правильно, якщо Кремль намагається закрити вам рот”, — сказала генеральний секретар Amnesty International Аньєс Калламар.

Вона уточнила, що закривши офіс організації у Москві, російська влада не припинить роботу правозахисників з документування та викриття порушень прав людини. Організація продовжить працювати над тим, щоб люди в Росії мали можливість користуватися правами людини без дискримінації.

Калламар наголосила на тому, що вони подвоять зусилля, щоб викрити кричущі порушення Росією прав людини як всередині країни, так і за кордоном. А також невпинно працюватимуть над тим, щоб усі, хто несе відповідальність за грубі порушення прав людини в Росії, Україні чи Сирії, постали перед судом.

Нагадаємо, що 8 квітня Міністерство юстиції Росії виключило московський офіс Amnesty International з реєстру представництв міжнародних організацій та іноземних неурядових організацій, фактично закривши його разом з офісами Human Rights Watch, Фонду Карнегі за міжнародний мир, Фонду Фрідріха Наумана за свободу, Фонду Фрідріха Еберта та іншими організаціями.

Таке рішення було ухвалено, за офіційною версією Кремля, через “виявлені порушення російського законодавства”.

11 березня Роскомнагляд заблокував доступ до російськомовного сайту Amnesty International.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter