У Росії заборонили мовлення німецької телерадіокомпанії Deutsche Welle

Дата: 04 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Влада Росії ухвалила рішення про припинення супутникового та іншого мовлення німецької телерадіокомпанії Deutsche Welle (DW) на території країни, відкликання акредитації співробітників російського бюро мовника та закриття кореспондентського пункту в Москві.

Відповідне рішення оприлюднили 3 лютого на сайті Міністерства закордонних справ РФ.

Джерело: dw.com

У документі зазначили, що це “перший етап заходів у відповідь” на заборону мовлення телеканалу RT DE в Німеччині.  Також у Росії розглянуть питання про оголошення DW ЗМІ “іноземним агентом”.

Водночас російська влада сформує список представників державних та громадських структур Німеччини, причетних до обмеження роботи RT DE. Людям із нього заборонять в’їзд до Росії.

“Інформація про наступні етапи заходів у відповідь буде своєчасно опублікована”, – заявили у російському МЗС.

Гендиректор медіакомпанії DW Петер Лімбурґ 4 лютого заявив, що рішення про позбавлення акредитації співробітників DW у Росії та закриття корпункту “неможливо зрозуміти”, проте журналісти після такого рішення “ще більше висвітлюватиме події у РФ”.

Раніше стало відомо, що Комісія з ліцензування та нагляду Німеччини (ZAK) з 1 лютого 2022 року заборонила мовлення в країні телеканалу RT DE. Таке рішення аргументували відсутністю в російського мовника національної ліцензії на трансляцію, необхідної відповідно до “Закону про модернізацію положення про ЗМІ в ФРН”.

Згідно з рішенням трансляція та подальше розповсюдження будь-яких програм каналу в Німеччині заборонені. Це стосується, зокрема й супутникового та онлайн-мовлення, а також мовлення через мобільний застосунок RT News.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter