У Москві активісти вийшли з плакатами на підтримку кримських політв’язнів

Дата: 31 Січня 2020
A+ A- Підписатися

У Москві учасники російської ініціативи “Стратегія 30” вийшли з плакатами на підтримку тяжкохворих кримських татар та інших політв’язнів, яких російська влада тримає за надуманими обвинуваченнями в СІЗО Сімферополя та Ростова-на-Дону.

Про це повідомила на своїй сторінці учасниця акції Ольга Вишневецька

Стратегия-30. Часть 1.30.01.2020. Москва, Киев.

Опубліковано Ольгицою Вишневецькою Пʼятниця, 31 січня 2020 р.

Активісти вийшли з плакатами, на яких було написано “Волю всім бранцям “списку Сенцова” та “Кримські татари не терористи”. Пікетувальники закликали звільнити із СІЗО, зокрема, Володимира Дудку, Нарімана Мемедемінова, Олега Приходька, Олександра Шумкова, Джеміля Гафарова, Аліма Карімова, Рустема Шейхалілова та інших. 

Пікетувальники пройшли з плакатами до мерії Москви. Про затримання вони не повідомляли.

Нагадаємо, що нещодавно в Москві та Санкт-Петербурзі відбулись одиночні пікети на підтримку кримських татар, які стали політичними в’язнями Кремля. Люди тоді вийшли з плакатами, на яких розповіли історії переслідування кримських татар від так званої справи 26 лютого до звинувачень російською владою в співпраці з організацію “Хізб ут-Тахрір”.

Як відомо, за даними правозахисників, Росія досі утримує у себе 87 українців. Серед них Володимир Дудка та Олексій БессарабовОлександр ШумковВалентин Вигівський, кримські татари, яких російські силовики переслідують за звинуваченнями в участі в “Хізб ут-Тахрір”, і десятки інших людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter