У Москві активісти провели одиничні пікети на підтримку кримських татар

Дата: 19 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У Москві на Арбаті, біля пам’ятника поетові Булату Окуджаві, відбулись одиничні пікети учасників громадського руху “Стратегія-18”. Активісти виступили на підтримку кримських татар, проти їхнього необґрунтованого кримінального переслідування і жахливого стану з наданням медичної допомоги в умовах пандемії коронавірусної інфекції політв’язням у системі Федеральної служби виконання покарань Криму і Росії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пост російської активістки Ольги Мазурової у фейсбуці. 

Продовжує працювати жорстокий конвеєр репресій проти кримських татар. Викрадення людей, обшуки на світанку, коли десятки людей у камуфляжі вриваються до мирних будинків, до мирних багатодітних сімей, травмуючи психіку дітей, жінок і людей похилого віку; вигадані справи про тероризм; відправлення мирних працьовитих людей за ґрати в тортурні, по суті, умови; тривалі судові засідання, часто з порушенням усіх мислимих законів, з імітацією правосуддя; ігноруючи реальність пандемії коронавірусної інфекції“, – йдеться в повідомленні.

За словами Мазурової, активісти виступали проти “необґрунтованого кримінального переслідування, проти жахливого стану з наданням медичної допомоги в умовах пандемії коронавірусної інфекції політв’язням у системі ФСВП Криму і Росії“.

Активісти тримали в руках плакати “Кримські татари – не терористи”, “Ні – депортації кримських татар у російські в’язниці”.

Як повідомлялося раніше, петербурзькі активісти ще понад чотири роки тому об’єдналися в безстрокову акцію під назвою “Стратегія-18” у пам’ять про день депортації кримських татар, 18 травня 1944 року. Щомісяця 18-го числа небайдужі громадяни виходять на вулиці міста з метою розповісти про ситуацію в окупованому Криму, поінформувати російське суспільство про факти порушення прав і свобод людини.

Згідно з даними українських правозахисних організацій, усього у в’язницях Росії та тимчасово окупованого Криму наразі незаконно утримують щонайменше 105 людей. 76 із цього списку – кримські татари. ZMINA та газета “День” у серії “День народження за ґратами” щомісяця розповідає їхні історії. 

Фотографія обкладинки: facebook.com /viomina

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter